Quantcast
Channel: Arctic Sport Addicts
Viewing all articles
Browse latest Browse all 676

Garminilta uudet Forerunner 620 ja 220 -sykemittarit

$
0
0

Sykemittaririntamalla julkaistaan tällä hetkellä kiihtyvään tahtiin toinen toistaan kiinnostavampia uutuuksia. Yksi alan suurimmista on amerikkalainen Garmin, jonka viimeisimmät mallit, Fenix ja 910 xt, keräsivät mukavasti kiitosta osakseen. Valmistajan aivan tuoreimmat julkistukset ovat toki olleet urheilun ulkopuolisia GPS:iä ja jopa kameroita, mutta nyt yhtiö on taas muistanut meitä kuntoilijoita.

Maanantaina 16.9. Garmin julkisti ensi keväällä kauppoihin ilmestyvät Forerunner 620:n ja 220:n. Paitsi että nämä ovat edeltäjiään, 610:tä ja 210:tä ohuempia ja kevyempiä, on niissä myös värinäyttö. Tällaiset muutokset eivät vielä hirveästi hetkauttaisi juoksijoita, mutta tälläkin kertaa ulkokuoren alta löytyy se todellinen syy kiinnostuksen heräämiseen.

Molemmissa kelloissa on Garmin tapaan sisäinen GPS eli ylimääräisiä palikoita ei tarvita. Uutuutena molemmissa kelloissa on kiihtyvyysanturi, jolloin matka saadaan mitattua myös sisätiloissa.

Mittareihin on myös tuotu hieman lisää yhteystekniikkaa. Harjoitukset voi ladata bluetoothia hyödyntäen pelkän kännykän avulla suoraan Garmin Connectiin. Toisaalta harjoituksia voi siirtää myös WiFi:n välityksellä eli ilmeisesti edeltävistä Garminin malleista tuttu tietokoneen USB-porttiin liitettävä erillinen yhteyspalikka jää pois käytöstä.

Garmin_Forerunner_620_220

Bluetooth-yhteensopivuuden ansiosta voidaan oma juoksulenkki myös jakaa muille netissä reaaliajassa, kunhan mukana on sekä mittari että puhelin. Enää ei siis tarvitse huikata lenkille lähtiessään arviota saunan laittamisesta päälle vaan huoltojoukot voivat päivystää juoksun etenemistä ja laittaa saunan optimiajassa päälle.

Garmin_Forerunner_620_220_2

620-versiossa on näiden molempia mittareita koskevien uudistusten lisäksi muutamia vain sitä koskevia lisäyksiä. Yhdistettynä Garminin uusimpaan sykevyohon laite mittaa kolmea erilaista parametria askeleesta: askeltiheyttä, askelkontaktin kestoa sekä vertikaalista liikettä. Kaksi jälkimmäistä ovat toki tärkeitä ja niillä on selkeä yhteys hyvään juoksutekniikkaan (mitä pienemmät lukemat, sitä parempi), mutta askelfrekvenssi kiinnostaa itseäni näistä eninten. Esimerkiksi omasta 610:stä kyllä saa ulos askeltiheyden footpodin avulla, mutta alun jälkeen en laitetta ole viitsinyt kiinnittää kenkiini edes sisäkäytössä. Nyt tämän tiedon saa siis ulos ilman lisälaitteita.

Garmin_Forerunner_620_5

Toinen ainoastaan 620:tä koskeva uudistus on kellon laskema VO2max-arvio. Garmin on toteuttanut tämän yhteistyössä Firstbeatin algoritmin kanssa, joka hyödyntää sykevälivaihtelua, sykettä, vauhtia ja aikaa. Tästä datasta yhtälö puljauttaa arvion käyttäjän VO2maxista. Arviota hyödyntäen kello laskee myös oletusajat eri juoksumatkoille.

Kolmas 620:lle tuleva uudistus on palautumislaskuri. VO2max-arvion ja TE:n (harjoitusvaikutuksen) avulla kellosta voi tähyillä, kuinka kauan olisi syytä levätä ennen seuraavaa kovempaa harjoitus.

Garmin_Forerunner_620

Kaikki kolme yllä mainittua uudistusta vaativat siis 620:n ostamista sykevyön kanssa. Tämä on syytä huomata, koska pakettia myydään myös ilman sykevyötä. Ilman vyötä hinta on 399 dollaria ja vyön kanssa 459 taalaa. Forerunner 220 taas vastaavasti maksaa 249 dollaria ilman vyötä ja vyön kanssa 299.

Mittareiden pitäisi ilmestyä kauppoihin ensi vuoden keväällä, joten ehkäpä näistä saa sitten viimeisen silauksen kevään maratontreenejä ajatellen.

Garmin Forerunner 620 Garmin Forerunner 620 Garmin Forerunner 620 Garmin Forerunner 220 Garmin Forerunner 220 Garmin Forerunner 220 Garmin Forerunner 220 Garmin Forerunner 220 Garmin Forerunner 220

Lisätietoa: Garmin ja DCRainmaker


Viewing all articles
Browse latest Browse all 676

Trending Articles